Welkom:   Over Modelbouw:   Geschiedenis treinen:   De 3 merken:   Contact   Gastenboek:  
 
 
Merken:
Vele merken hebben hun bakermat in Duitsland. Hier worden bijvoorbeeld de treinen van Märklin, Fleischmann, Trix (sinds een aantal jaren ook onderdeel van Märklin) en Piko gefabriceerd. In de zestiger jaren was er ook Egger-Bahn als smalspoor. Roco, Liliput en Kleinbahn alsmede Klein Modellbahn kwamen en komen uit Oostenrijk en Jouef kwam uit Frankrijk. Liliput is inmiddels overgenomen door Bachmann. 

Uit Italië kwam materieel van Lima en Rivarossi. Onder de naam Hornby International zijn diverse modellen van de vroegere merken Lima, Rivarossi, Jouef en Arnold weer verkrijgbaar. Daarnaast zijn er naast kleinere aanbieders nog Britse, Japanse en Amerikaanse merken, evenals sommige (peperdure) Zwitserse merken zoals HAG en Fulgurex. LGB (ook uit Duitsland) levert modeltreinen op wat grotere schaal, 1:22,5 (IIm / G). 

Nederland komt er niet slecht af al zijn het geen grote fabrikanten. Genoemd moeten worden Philotrain, MKmodelbouwstudio, Phildie, THS, Kleinspoor en Artitec.

Ook zijn toebehoren verkrijgbaar, zoals huisjes, stations en andere gebouwen (meest als bouwpakket), materiaal voor wegen en verkeer (zelfs met rijdende autootjes, zoals van Faller), bruggen, verlichting, bergbouw, imitatiewater en dergelijke.